Biografie

Michèle van der Aa is een veelzijdig zangeres met een schat aan ervaring in de entertainmentindustrie.  Zo zingt zij in een aantal coverbands, is zij backing vocalist bij menig prominent artiest, was zij te zien in theatervoorstellingen van She Got Game en speelt zij momenteel de derde muzikale theatervoorstelling Let’s Go Dutch met de formatie Van der Aa’s & Zekhuis.

Al op jonge leeftijd werd Michèle geprikkeld door de muzikale impulsen om haar heen. Haar vader is zanger en gitarist en wist haar en haar zus Lesley  te enthousiasmeren en te stimuleren hun talent te tonen en ontplooien op verschillende podia. Meteen wist Michèle dat haar toekomst op het podium lag.

Nadat zij de Havo af heeft gemaakt, deed ze auditie op de Rockacademie en werd aangenomen. Hier groeide zij van een jong, onervaren zangeresje tot een krachtig podiumartiest. Ze is hier achter haar keyboard vandaan gekomen en heeft geleerd om te fungeren als leadzangeres in een band, om daadwerkelijk te performen en om zangtechnieken toe te passen. In 2005 studeerde Michèle af.

Tijdens en na haar studie heeft zij deelgenomen aan veel muzikale projecten. Eén van de projecten dat een speciaal plekje in haar hart heeft, is de samenwerking met haar zus Lesley van der Aa en Lotte Zekhuis. Samen met regisseur Leoni Jansen maakten zij drie muzikale theatervoorstellingen: Let’s do Men, Let’s do Her en Let’s go Dutch.

Het theater is geen onbekend terrein voor Michèle. In 2005 en 2010 stond zij met She Got Game in de theaters. Dit is een muzikale theatervoorstelling met twaalf uitzonderlijk getalenteerde zangeressen. Zij trakteerden het publiek avond aan avond op hoogtepunten uit de werelden van pop-, folk-, rock- en wereldmuziek. Dit alles onder de bezielende leiding van Leoni Jansen.

Daarnaast treedt de allround zangeres veelvuldig op met de Boston Tea Party, een tienkoppige feestband met repertoire van o.a. Michael Jackson, Earth, Wind & Fire en Stevie Wonder. Ook doet Boston Tea Party veel aan artiestenbegeleiding, zoals van Berget Lewis, Glennis Grace en The Trammps. Daarnaast zong Michèle twaalf jaar lang in de band Glamourama, een twaalfkoppige feestband met repertoire van o.a. Abba, K3, Dolly Dots en Luv.

Bovendien is Michèle een graag geziene backing vocalist bij o.a. Edsilia Rombley, Trijntje Oosterhuis, Jan Smit en Nick & Simon. Ook voor de 3J’s zorgde ze voor loepzuivere achtergrondkoortjes en ondersteunde hen zelfs vocaal in Düsseldorf bij de halve finale van het Eurovisie Songfestival.

Kortom, Michèle zit niet stil en zal nog vele podia bestijgen en veel publiek plezieren met haar warme en soulvolle stemgeluid.

© 2015 — Michèle van der Aa created by Lyanca Verver